Administratie

Van alle activiteiten waar zelfstandig ondernemers mee te maken krijgen, is de administratie het minst populair. Belastingdienst, facturen, uren, agenda, offreren, kilometeradministratie, u zult het naast uw gewone werk allemaal zelf moeten regelen. Vervelend om te doen? Misschien. Maar toch moet het gebeuren. Om het u hierbij zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u voor alle administratieve zaken bij G-2 terecht. Ik geef advies, begeleiding en verzorg uw hele financiële administratie. Mijn doel is om te zorgen voor een kloppende financiële administratie waar u in alle opzichten het beste uithaalt. Zowel zakelijk als fiscaal.

De basisregels voor een gezonde administratie is dat het regelmatig word bijgehouden. Zorg dus dat u in uw week voldoende tijd inplant voor uw administratie, zodat u er niet na 40 uur werken nog een heel weekend of een paar avonden aan kwijt bent.
Zoals u weet, bestaat uw financiële administratie uit uw verkoopfacturen, inkoopfacturen, kas en bankmutaties. Natuurlijk kunt u deze aanleveren in de spreekwoordelijke schoenendoos, maar ik zou het liefst zien dat u zelf uw administratie bijhoudt, zodat u exact weet hoe u ervoor staat. Problemen ontstaan als u minder verdient dan u uitgeeft en de schoenendoos iets te lang blijft liggen. En als u wacht met het inroepen van hulp, is het vaak al te laat. Met een up-to-date administratie kunt u veel ellende voorkomen.
Hoe beter uw administratie is bijgewerkt, hoe nauwkeuriger die wordt en hoe beter u kunt sturen op uw cijfers. En ook al wordt de financiële administratie nooit uw hobby, u kunt wel plezier beleven aan uw cijfers. Met gezond boerenverstand en goede administratieve overzichten kunt u prima uw bedrijf sturen en keuzes maken. Als u groei ziet, maar ook bij tegenvallers. Op dat soort momenten is snel ingrijpen van het grootste belang.

En bedenk: een bedrijf gaat niet failliet omdat het verlies maakt, maar omdat het geen geld meer heeft.