Particulier

Honderden particulieren hebben al de weg gevonden naar G-2 voor hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte. Ik help u – jaarlijks of eenmalig – met het invullen van de formulieren, het controleren van de aangiften en het schrijven van een verzoek- of bezwaarschrift tegen een opgelegde aanslag.
Heeft u de afgelopen jaren geen aangifte gedaan? Dan kan het lonend zijn om alsnog aangifte te doen. Dit kan tot 5 jaar terug!
Voor de aangifte inkomstenbelasting hebben we een checklist voor u.

G-2 kan u daarnaast helpen met het aanvragen (of wijzigen) van een toeslag. Sommige toeslagen worden soms automatisch aan u toegekend, zoals het kindgebondenbudget. Andere (zoals de huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag) moet u zelf aanvragen. Vraag toeslagen op tijd aan. Ze kunnen namelijk niet altijd met terugwerkende kracht over voorgaand jaar aangevraagd worden. Kinderopvangtoeslag moet u zelfs binnen 3 maanden aanvragen! Aanvragen hoeft maar eenmaal te gebeuren, want toeslagen lopen automatisch elk jaar door. Houd er wel rekening mee dat u jaarlijks de toeslag controleert en dat u wijzigingen doorgeeft. Anders blijft de toeslag doorlopen op basis van verkeerde gegevens en kunt u later hoge naheffingsaanslagen krijgen.

Ook voor alle mogelijke andere financiële adviezen kunt u een beroep doen op G-2. Van het invullen van formulieren tot het op orde brengen van uw financiën. Sinds de crisis is uitgebroken is dat een service die we aan steeds meer mensen verlenen. Inkomen verliezen en daardoor een stap terug moeten doen, is voor veel mensen erg moeilijk. Vaak passen ze hun levensstandaard pas aan als al het spaargeld op is en de schulden zich beginnen op te stapelen. Er worden dan kortetermijnbeslissingen genomen zonder enige visie. G-2 kan u helpen een beter beeld te krijgen van uw persoonlijke financiën. We stellen samen met u een plan op om uit de financiële problemen te komen. Dus dat betekent: minder stress over uw financiële situatie en meer ruimte om onverwachte kosten op te vangen.

Alle tarieven voor particulieren zijn incl. btw.