Tankpas

Wat is het voordeel van een zakelijke tankpas?
Als ondernemer heb je meer dan genoeg aan je hoofd. Met een tankpas heb je één zorg minder door de eenvoudige werking. Hoe werkt een tankpas en wat zijn de voordelen hiervan?

Je ontvangt een overzichtelijke digitale factuur en je hoeft dus geen bonnen meer te bewaren. Daarnaast profiteer je van de mogelijkheid om btw in het buitenland terug te vragen.

Naast betaalgemak staat veiligheid voorop. De tankpas is beveiligd met een persoonlijke pincode en je hebt geen contant geld meer nodig om jouw brandstoffen te kunnen betalen. Daarnaast zorgen actieve fraudepreventie en online autorisatie ervoor dat je altijd en overal veilig betaalt.

Rijd je regionaal, nationaal of internationaal? Dan kun je met een tankpas door heel Nederland, Benelux of Europa terecht! Er is altijd een tankstation in de buurt. Bij een tankstation kun je ook je auto een grondige wasbeurt geven in de carwash, of even bijkomen met een kop koffie of een broodje. Daarnaast kun je direct tol, tunnels en bruggen afrekenen. De kosten worden op één gespecificeerde factuur verzameld en er hoeven dus geen bonnen meer bewaard te worden.

Diverse tankmaatschappijen hebben een handig online overzicht waarmee alle kaarttransacties gevolgd kunnen worden. Via jouw persoonlijke online account kun je op ieder moment jouw tankpas beheren en heb je gedetailleerd inzicht dankzij budget- en verbruiksrapportages.

Ondernemers die eenvoudig geld willen besparen op hun brandstofkosten, kunnen profiteren van de voordelen die een tankpas biedt. Door het grote aantal tankpassen op de markt is het lastig om een keuze te maken. Zo heb je merkgebonden passen met als voordeel dat je dan korting kunt krijgen. Echter wil je niet aan een merk gebonden zijn en overal kunnen tanken, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een Travelcard. Voordeel is dat je overal kunt tanken met een handige factuur, nadeel is dat je geen korting krijgt op je brandstof en dat de pas vaak een abonnementsvorm kent.